Over ons

Bedrijven en particulieren die al langer maatwerk interieur en meubels laten maken door Zaagfabriek weten dat het verwerken van Nederlands hout onze voorkeur heeft.

Wij beschikken dan ook over machines vanaf het ruwe zaag proces vanaf boomstam tot precisie machines die heel nauwkeurig kunnen zijn tot aan de eindbewerkingen. Om de massieve houtbewerking uit te voeren beschikken wij over moderne machines die bijvoorbeeld computer gestuurd zijn en oude houtbewerkingsmachines die aangepast zijn aan de huidige richtlijnen. Hierdoor kunnen wij vele bewerkingen uitvoeren om vanaf ruw hout naar een eindproduct te gaan.

Wij kopen bomen van diverse hoveniers, bosbouwers, landgoederen, gemeenten en dergelijke. Dit zijn vaak bomen die hun eindleeftijd behaald hebben of door andere omstandigheden gekapt moeten worden zoals niet meer veilig zijn, ziekte en wijzigingen aan de infrastructuur.

Houtsoorten die dagelijks bij ons verwerkt worden zijn o.a. eiken, Amerikaans rood eiken, beuken, essen, esdoorn, haagbeuk, plataan, abeel-populier en iepen. Dit zagen wij in bruikbare maten en wordt gedroogd in een 1-3 jaar tijd. Veelal eerst winddrogen en hierna gaat het grote deel een droogkamer in welke draait op energie uit biomassa.